Elérhetőségek

Klebelsberg Központ
Észak-Budapesti Tankerületi Központ

Cím: 1033 Budapest, Fő tér 1.
Telefon: (1)437 8868

Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Cím: 1031 Budapest, Arató Emil tér 1.
OM azonosító: 034848
Telefon/Fax: (1) 368-7818, (1) 430-0186
E-mail: aquincum-a@kszki.obuda.hu


Véletlenszerű Képek

Vegetables Day
2014/2015 - Vegetables Day
Képek: 20

COMENIUS projektGratulálunk Kati néni!
Beszámoló...


Lengyelországban jártunk
Beszámoló...


Látogatások „oda-vissza”
olasz-magyar projektünk
Beszámoló...


Lengyel vendégek iskolánkban
Beszámoló...


Walnut Angel from Hungary


A Karácsony közeledtével újabb érdekes tevékenységbe fogtunk a Comenius Iskolai Együttműködés program keretében. Karácsonyfadíszt készítünk, melyet utasításokkal, képekkel ellátva osztunk meg a többiekkel.
A 2.b osztály Ancsa néni és Zsófi néni segítségével gyönyörű dióangyalkát készített. A képek magukért beszélnek. Gratulálunk az ügyes munkához!

December közepére olyan karácsonyfát szeretnénk felállítani, amelyet a többi országtól kapott dísz ékesít majd, reméljük sokak örömére. És ezt teszi majd minden partnerünk is! A „közös” karácsonyfákról készült fotókat az aulában lehet majd megtekinteni.
Kérjük, továbbra is kísérjék figyelemmel munkánkat!

Ráczné Schanda Katalin projektkoordinátor


Francia vendégtanárok iskolánkbanTeljes nézet
Teljes nézet
A Comenius Iskolai Együttműködés projekt keretében két napra francia tanárok érkeztek iskolánkba. Az első napon négy osztályba látogattak el, és tartottak különböző foglalkozásokat a gyerekek életkorához és nyelvi ismereteihez igazodva. A tevékenységek mindegyike a CLIL TASTE, azaz az ételek előállítása, feldolgozása körül zajlott.
Pénteken újabb osztályok dolgozhatnak vendégeinkkel, majd közös főzésre kerül sor; francia krumplis-sajtos specialitást készítenek a tankonyhában.


***


Franciaországban jártunk...***


How to Preserve Tomato?


A Comenius projekt idei első feladata volt, hogy egy hazánkra jellemző étel (nyersanyag) feldolgozási lépéseit ismertessük meg a résztvevő országok gyermekeivel, majd abból egy egyszerű receptet is készítsünk. A 6.b-s lányok paradicsomot főztek be. A recept is elkészült. Kíváncsi vagy rá? Katt ide!
***


Iskolánkról szóló cikk az Óbuda Újságban - 2013/13. szám

Teljes nézet


***


Teljes nézet
A 2012-2013-as tanév lezárása, a ballagás és bizonyítványosztás után alig pár nappal különleges eseménynek ad otthont iskolánk, ugyanis 2012. június 19-23. között a Comenius Iskolai Együttműködés program keretében projekttalálkozóra kerül majd sor.

Az egész évben – jórészt az internet segítségével – folyó munka során évente két alkalommal van lehetőség arra, hogy a programban résztvevő iskolák tanárai találkozhassanak egymással. 2012 novemberében Spanyolországban terveztük meg az idei tanév pontos forgatókönyvét, feladatait. A mostani találkozó ennek az évnek a lezárása, összegzése.

Olvasd tovább!

***


Megnyertük!


Örömmel értesítjük látogatóinkat, hogy iskolánk történetében első ízben sikeresen pályáztunk a Tempus Közalapítvány, Egész életen át tartó tanulás program keretében megvalósuló Comenius Iskolai Együttműködés programra.

A két évre szóló projekt címe: eCLIL4YOU (Environment and Language Integrated paths for Young Learners, azaz szabad fordításban „Környezetünk és az idegen nyelven történő ismeretszerzés lehetőségei gyermekkorban.)

A project keretében olyan tartalmakat dolgozunk fel, amelyek mindegyike szerepel a partnerintézmények országainak tananyagában. A munka nyelve az angol. Ezen a nyelven folyik a kommunikáció, készülnek el a dokumentumok. A gyerekekkel történő munka során is igyekszünk minél többet a célnyelvet használni.

Partnerintézményeink: Olaszország (két általános iskola, közülük az egyik a pályázat koordinátora), Spanyolország, Németország, Törökország, Franciaország, Finnország (óvoda), Lengyelország (óvoda), Görögország, Románia.

Első közös munkánk egy iskolai bemutatkozó elkészítése a Glogster nevű program segítségével, valamint a projekt logójának és „kabalájának” megalkotása. Ez utóbbi egy olyan sárkány lesz, melyet minden iskola külön-külön elkészít az országára jellemző díszítéssel, míg a sárkány farkát a partnerországoktól kapott szalaggal díszítjük majd. A szalagokat minden résztvevő az elő közös projekt-találkozóra kell, hogy magával vigye Spanyolországba, 2013. október végén.

Projektünket itt kísérhetik figyelemmel!


Ráczné Schanda Katalin
iskolai koordinátor