Hír: A jégtorony és a tömegközlekedés titkai
(Kategória: Általános)
Küldte: Demeter Péter
2017. október 05.

Teljes nézet
Az elmúlt napok mozgalmasan teltek a 2.a osztályában, két alkalommal is az iskolán kívül tanultak. Először a sarkvidék élővilágáról, utána pedig a tömegközlekedésről. A rendhagyó tanórákról Szíjártó Bettina tanító néni írt összefoglalót.

Szeptember 29-dikén pénteken a városligeti Vajdahunyad várába látogattunk el, ahol A jégtorony titka címmel rendeznek kiállítást és kincskereső játékot. A látványos kiállításba lépve egy képzeletbeli sarkvidéki tájra érkeztünk, ahol a gyerekek bátorságukat és ügyességüket próbára téve kincskereső kaland részesei lehettek. A fagyos tájakon átívelő utazás során kellett felkutatniuk a hajdani jégóriások elveszettnek hitt, varázserejű kincsét, melyet megkaparintott egy fondorlatos Kincsvadász. A kapzsi tolvaj sarkvidéki Jégtornyába zárkózva, hét lakat alatt őrzi értékes zsákmányát.
Az expedíció bátor tagjai azonban eljuthattak a Kincsvadász búvóhelyére, és visszaszerezhették az elbitorolt kincset. A képzeletbeli tájakon barangolva a kincskeresők váratlan akadályokba ütköztek, miközben a torony leleményes ura lépten-nyomon ügyes trükkökkel zavarta össze az elméjüket és az érzékeiket. A feladványok megfejtéséhez bátor szívre, éles szemre, biztos fülre és jó szimatra volt szükség.

Október 4-én szerdán délután újra HÉV-re szálltunk, de most az ellenkező irányba indultunk, Szentendre felé. A Városi Tömegközlekedési Múzeumban már nagyon vártak bennünket. Az öreg kocsiszínbe lépve egy szempillantás alatt visszarepültünk a múltba. Buszok, trolik, villamosok, hév szerelvények, melyeken talán még a gyerekek dédnagyszülei is utazhattak.
Rejtvény erre a napra is jutott bőven. A gyerekek egy-egy feladatsorral a kezükben keresték a megfejtéseket a furfangos kérdésekre. A helyes válaszok jutalma pedig egy hatalmas közös játék a remízben. A teremőr nénik megengedtek mindent, amit a valós utazás során nem szabad: szaladgálás, csengetés, ajtónyitás, járművekre mászás.
Levezetésképp hazafelé jól teletömtük a zsebeinket gesztenyével. ... fotókEzen hír származási helye: Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
( http://aquincum01.hu/news.php?extend.945 )