Hír: Önkéntes segítők az Egyesült Államokból
(Kategória: Általános)
Küldte: Demeter Péter
2017. október 05.

Teljes nézet
Iskolánk profiljának megfelelően, amerikai vendégtanáraink mellett, igyekszünk más külföldi partnerekkel is szakmai kapcsolatot kiépíteni.

Anyanyelvi tanáraink közül már többen szereztek diplomát az amerikai egyesült államokbeli Grand Rapids-ben működő Calvin College egyetemen. Az intézménynek magyarországi kapcsolatai is vannak, melynek köszönhetően minden ősszel húsz fiatal érkezik hazánkba, hogy magyar egyetemeken hallgasson órákat. A hallgatók az itt tartózkodásuk alatt néhány órában önkéntes munkát is teljesítenek. Ez adta azt az ötletet, hogy felvegyük a kapcsolatot az egyetem magyarországi képviselőjével annak érdekében, hogy közülük néhány, arra rátermett és kedvet érző fiatal, nálunk lássa el ezt a feladatot.

A pozitív fogadtatásnak köszönhetően az iskolai év első felében heti két napon 2-2- órára látogat el hozzánk Amanda és Grace. Ők első sorban a két tanítási nyelvű osztályokban a testnevelés- illetve a rajz- és technikaórákon vesznek részt, és a magyar tanító mellett tanárasszisztensi feladatokat látnak el. Eddigi tapasztalataink mind a gyerekek, mind a kollégák körében nagyon kedvezőek. Bízunk abban, hogy jelenlétük tovább színesíti és erősíti iskolánk angolos arculatát.Ezen hír származási helye: Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
( http://aquincum01.hu/news.php?extend.943 )