Hír: Kertész leszek…
(Kategória: Általános)
Küldte: Demeter Péter
2017. szeptember 28.

Teljes nézet
Van úgy, hogy az ember valamely cselekedetének nem azonnal, hanem jóval később lesz kézzel fogható következménye. Ilyen az is, amikor ősszel virághagymát ültetünk, amelynek csak a következő tavasszal láthatjuk színes, szemet gyönyörködtető eredményét.

Iskolánk teljes alsó tagozatos diáksága egy szeptemberi délelőttön izgatottan várta azt a percet, amikor a kijelölt helyen, társaikkal együttműködve, 1-1 krókuszhagymát elültethetnek iskolánk különböző részein, a főbejárat előtti kert nagy fája alatt, a bejárat közelében, és a hátsó udvaron.

Sorra vonultak ki lelkesen egymás után az osztályok elsőstől negyedikesig, hogy a szabadban, a kellemes napsütésben kivegyék a részüket a környezetszépítő, kerti munkából. Párosával tették a dolgukat tanulóink. A szorgos kis kezek gyorsan, és ügyesen leástak a földbe, beletették a kis hagymákat, majd betemették azokat. Így a délelőtt folyamán közel 250 krókuszcsemete került be a földbe, ahol majd gyökeret eresztenek, és áttelelnek.

Reméljük, hogy a hagymák életben maradnak, és tavasszal első virágként dugják majd ki fejüket a langyos földből, megszépítve iskolánkat és udvarunkat! ...fotók

Sallainé Tóth Mária - Öko munkaközösség vezetőjeEzen hír származási helye: Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
( http://aquincum01.hu/news.php?extend.937 )