Hír: Bokorugrók néptánc gálája
(Kategória: Általános)
Küldte: Demeter Péter
2017. június 12.

Teljes nézet
Június 9-én délután tartottuk a Bokorugrók néptánc szakkörösök év végi záróműsorát. Az aprók (1-2. évfolyam) egy gólyás játékokból összeállított játékfűzést és mezőföldi dallamokra az „Elvesztette az oláh leány a juhait” kezdető mesét táncolták el.
A nagyobbak (3-6 évfolyamosok) is mezőföldi táncokat mutattak be: volt benne leánytánc, kanásztánc, subridom és ugrós a fiúknak. A bácskai táncokat a Szellő utcai iskola néptánc szakköröseivel közösen táncolták. Ők sajátos nevelést, oktatást igényelnek, nehezebben tanulnak, de szívük tele van szeretettel, hálával. Mivel többször is voltak nálunk, a közös táncolás, gyakorlás alatt mi is jobban megismertük őket, megtapasztaltuk, hogy bár mások, mint mi vagyunk, megtanultunk természetesen viszonyulni hozzájuk.
Tanáruk, Molnár Sándor meghívta a Bara zenekart, így most először az évzáró műsort élő zenére táncolhattuk. Megéreztük az élő zene varázsát, így még jobb kedvvel táncolt apraja, nagyja, s még mi, a néptánctanárok is elhúzattunk egy mezőségi csárdást. A kb. 50 fős aquincumos és a 10 fős szellős gyerekcsapat elfáradva, de vidáman hajolt meg a lelkes közönség tapsára.

Széles Szilvia néptánctanárEzen hír származási helye: Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
( http://aquincum01.hu/news.php?extend.906 )