Elérhetőségek

Klebelsberg Központ
Észak-Budapesti Tankerületi Központ

Cím: 1033 Budapest, Fő tér 1.
Telefon: (1)437 8868

Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Cím: 1031 Budapest, Arató Emil tér 1.
OM azonosító: 034848
Telefon/Fax: (1) 368-7818, (1) 430-0186
E-mail: aquincum-a@kszki.obuda.hu


Véletlenszerű Képek

Kölyök atlétika a 2.a-ban
2014/2015 - Kölyök atlétika a 2.a-ban
Képek: 29
szept01
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Ebédbefizetés

19 napra, csak készpénzes:
2017. szeptember 13. és 2017. szeptember 20. - 07.30-16.30
szept01
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Sóstó 2017

Teljes nézet
Július 17-tól 23-ig tartott az idei hagyományos sóstói tábor iskolánk diákjainak. Idén 37 tanuló, 15 lány, 22 fiú alkotta az igen változatos társaságot. Voltak ifis segítőink, várt és váratlan látogatóink, és akiknek mindig nagyon örülünk: már nem iskolánkban tanuló visszatérő táborozónk is akadt. Az időjárásra idén sem lehetett panasz; egyetlen alkalommal sem volt rossz idő.

A helyi táborszervezők a hagyományos programokkal vártak: zászlófelvonás, utcabál, szabadtéri mozi, karaoke, vetélkedő, és tábortűz színesítette esti programjainkat. A konyhára senkinek nem lehetett panasza; aki elfogyasztotta, amit elé raktak, elégedett volt…

Programokkal mi, a kísérőtanárok sem maradtunk adósok, a hét során változatos kihívások elé kerültek az életkorok alapján összeállított vegyes-csapataink. Természetesen az erőfeszítések jutalma sem maradt el: a hét végére a csapatok sokoldalúságuktól függően sok-sok „sóstói dollárt” költhettek a hagyományos árverésen hasznosabbnál hasznosabb kacatokra.
Az idősebb táborozók által vezetett csapatok változatos vetélkedőkben „csatázhattak” és szaporíthatták csapat-, és egyéni pontjaikat egyaránt. Aki sóstói dollármilliomos akart lenni, annak jól kellett tudnia: gondolkodni, kombinálni, együttműködni, reagálni, játszani, rajzolni, költeni, szavalni, célozni, dobni, elkapni, futni, blöffölni, pingpongozni, biliárdozni, csocsózni, nyilazni. A szerencsés csillagzat alatt születés a vagyon felezését segített elkerülni és jól járt, akit nem zavar, ha (nagyon) vizes lesz, emellett nem ragaszkodik hozzá, hogy lássa, merre megy. Aki megválogatta a társaságát elkerülhette, hogy „yolo” felirat akadályozza a túlélését…
Az idén sem maradhattunk biciklitúra nélkül, és ezúttal minden kerékpár a saját kerekén gurult vissza a táborba. A hagyományos pólófestés sem maradhatott el, és a legjobban várt - talán a legjövedelmezőbb- éjszakai „Rókavadászat” idén is külső helyszínen, éjszakai fürdőzést követően került megrendezésre.

Reméljük, hogy az idén újonnan felesküdött, és esküjüket megerősítő táborozókkal és a nélkülözhetetlen ifisekkel jövőre is találkozik: Vera néni és Tamás bácsi.

…mert Sóstó visszavár!
szept01
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Western táborban a 6.bc

Teljes nézet
Az 6.b és a 6.c osztály július elejére szervezte meg közös angol táborát. A Tordasi Élményparkban töltöttünk három felejthetetlen napot. A Budapesttől alig egy órányi utazásra található Western faluban visszaröpülhettünk Amerika múltjába, kultúrájába, a westernfilmek világába, a Volt egyszer egy vadnyugat egyes jeleneteibe. Cowboyok, cowgirlök, countryzene, autentikus épületek, vadnyugati helyszínek és hihetetlen kalandok vártak bennünket.

Amellett, hogy nem mondtunk le eredeti célunkról, angoltudásunk csiszolgatásáról, a szabadidő izgalmas eltöltésére is rengeteg lehetőségünk volt.
Angoltanáraink sok izgalmas feladattal lepték meg a gyerekeket, melyek segítségével észrevétlenül fejlődött nyelvtudásuk. Emellett csapataink lézerharcban vettek részt, kipróbálhatták a csillagtúraszerűen kialakított kalandparkot, a szabaduló szobákat, a western-játszóteret, felülhettek egy igazi rodeó-bikára, megnézhettek korhű seriff irodát, fogdát, csizmamosó helyiséget, vadnyugati kápolnát. A rendhagyó biológia órán a helyi növény-és állatvilággal is megismerkedtünk.

A szállás közelében lévő csárdában igazán finom „gyermekbarát” ételekkel kényeztettek bennünket.

Fáradtan, de élményekben gazdagon tértünk haza.

Borvendégh Emőke és Nick Ildikó osztályfőnökök

szept01
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Gratulálunk Zsófi néni!

Teljes nézet

Iskolánk testnevelő-tanára, Imre Zsófia a Mountain Bike Maraton Magyar Kupán első helyezést ért el! Büszkék vagyunk Zsófi néni sportsikerére!

szept01
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Gratulálunk Marci!

Teljes nézet

A montenegrói Budva adott otthont a XVII. Sakk Európa Bajnokságnak, ahol az ifjúsági rapid kategóriában, a 8 év alatti korosztályban Földes Márton Gábor tanulónk (3.c) III. helyezést ért el.
Marci az ausztriai Mureckben megrendezett XV. Európai Uniós Ifjúsági Sakkbajnokságon is kiválóan szerepelt, és ezüstéremmel térhetett haza a versenyről. Felkészítő: Guba Miklós - Óbudai Sakkiskola
Gratulálunk az óriási sikerhez!
jún22
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Alsós tanévzáró


Köszönjük a fotókat Pásztory Edinának - pephoto.hu
jún20
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Információk a nyári szünetre

Az alábbi napokon 09.00-13.00 óra között vezetői és titkársági ügyeletet tartunk:


2017. július 5.: Vogyeraczkiné Kovács Andrea mb. igazgató
2017. július 19.: Demeter Péter igazgatóhelyettes
2017. augusztus 2.: Göblyös Károlyné igazgató
2017. augusztus 16.: Göblyös Károlyné igazgató

Tankönyvellátás

Az 1-8.évfolyamos tankönyvek 2017. augusztus 28-án 8-12 óráig vagy 29-én 8-16 óráig vehetők át az iskolában. A tankönyvcsomag minden évfolyamon ingyenes. A 3-8. évfolyamon a tartós tankönyveket a tanév végén le kell adni az iskolában.


Egyéb taneszközök
letöltés...


Ebédbefizetés 2017. szeptember 1-től induló időszakra

2017. augusztus 23. 7.30-16.30
Pótbefizetés: 2017. augusztus 30. 7.30-16.30 (ekkor már csak szeptember 4-től lehet befizetni!)


2017. szeptember 1-jétől érvényes étkezési díjak


szülői rész, nem III. lakos szülői rész, III. lakos
alsó tagozat 1x étkezés (ebéd) 394 Ft 343 Ft
alsó tagozat tízórai és ebéd 489 Ft 426 Ft
alsó tagozat ebéd és uzsonna 477 Ft 419 Ft
alsó tagozat 3x étkezés 572 Ft 502 Ft
felső tagozat 1x étkezés (ebéd) 406 Ft 356 Ft
felső tagozat tízórai és ebéd 501 Ft 439 Ft
felső tagozat ebéd és uzsonna 489 Ft 432 Ft
felső tagozat 3x étkezés 584 Ft 515 Ft


Javítóvizsga

2017. augusztus 28. 08.00 óra


Tanévnyitó, első tanítási nap

2017. szeptember 1. 8.00 óra


jún19
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Kirándulás a Szelidi-tónál – 2.bcd

Teljes nézet
A 2.b, c és d osztály 77 gyerek és 7 felnőtt kíséretében 3 napos osztálykirándulásra ment a Szelidi-tóhoz. Nagyon sok élményben volt részünk.

Először a Kékmoszat tanösvényt jártuk végig, ahol megismerkedtünk a tó élővilágával. Túravezetőnk sok érdekességet mondott el a növényekről, állatokról. Még a különféle madarak hangját is utánozta. A tanösvény bejárása után vízen is megcsodálhattuk a gyönyörű tavat. Láttunk nádat, gyékényt, tündérrózsát, szitakötőt, sőt az egyik csapat még mocsári teknőssel is találkozott. A vízen ringatózva hallgattuk a nádasban fészkelő nádi poszáta hangját. Megtudtuk azt is, hogy a Szelidi-tó Magyarország 5. legnagyobb természetes tava.
Kedden tányért festettünk. A kiégetett kerámiatányérokat kalocsai mintával díszítettük. A gyerekek nagy odafigyeléssel festették meg saját tányérkájukat. Nagyon sok szép alkotás született.
Szerdán Bakodpusztán jártunk. Lovaskocsival vittek minket Bakodpusztára, ahol egy nagyon színvonalas lovas bemutatón vettünk részt. Útközben megnéztük az ősmagyar állatokat: a magyar racka juhot, a mangalicát és a szürke marhát. Láttunk még gémes kutat és nádtetős kunyhót is. A lovasbemutatón megtudtuk többek között azt is, hogy a lovakat egyáltalán nem zavarja az ostor hangja. Képesek ostorcsattogás mellett is mozdulatlanul feküdni. Az is nagyon érdekes volt, mikor a csikós beleült a lovak alkotta „pusztafotelbe” A lovasbemutatót követően megismerhettük a hármas- valamint a négyesfogatot, a négyökrös szekeret, és végül a pusztatízes kápráztatta ez a gyerekeket. Az utóbbi azt jelenti, hogy a hajtó a két hátsó lovon állva maga előtt kétszer négy lovat hajt ügetésben és vágtában is, úgy, hogy a lovakkal csak a hajtószáron keresztül van kapcsolatban.
A három nap alatt még strandoltunk, métáztunk, röpiztünk, tollasoztunk, társasoztunk, s egyéb közösségi játékokat (pl. gyümölcsvadászat, rókavadászat) játszottunk.
A gyerekek fáradtan, de élményekben gazdagon tértek haza. A harmadik napon több gyerek megjegyezte, hogy kár, hogy véget ért a kirándulás, s szeretnének jövőre is jönni.

Molnár Erzsébet osztályfőnök
jún19
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Ballagás


Köszönjük a fotókat Pásztory Edinának - pephoto.hu
jún16
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Teljes nézet
jún15
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

3D Galériában a 4A

Teljes nézet
jún15
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

A Hagyományok Házában járt az 1.b és a 2.a osztály

Teljes nézet
A gyerekek megismerkedhettek a Kárpát-medence magyarságának folklórjával és kézműves hagyományaival, majd a Magyar Állami Népi Együttes közreműködésével zenés-táncos barangolást tettek a régióban. Különböző területekről választott táncpéldákkal mutatták be néptánc hagyományunkat és tánctípusaink gazdagságát, történeti vonatkozásait.
Az előadást követően a bukovinai székely származású népdalénekes és mesemondó, Fábián Éva mesélt a gyerekeknek.
A délelőtt hátralévő részében kézműveskedés, élőzenés táncházi foglalkozás, népi játék és hangszerbemutató várt a gyerekekre.
A napot egy kis dunai hajózással tettük színesebbé. Ezen a napon is jól elfáradtunk, de ismét élményekkel gazdagodva mentünk haza.

Göblyös Károlyné osztályfőnök
jún13
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

1.b az állatkertben

Teljes nézet
Az 1.b osztály ma a Fővárosi Állatkertben járt. Nagyon szép, napos meleg időnk volt. Első állomásunk a Nagy tó volt, ahol elfogyasztottuk tízórainkat, miközben gyönyörködtünk a pelikánok, vadrécék világában. Majd megnéztük Ausztrália és a Szavanna állatvilágát. Az Akváriumházban gyönyörködhettünk a szép, de veszélyes halakban, részt vettünk egy Fóka móka előadáson, ahol a fókák megmutatták, milyen ügyesen tudnak labdázni, karikán átugrani, tapsolni, és természetesen a jutalom halfalatkákat messziről is elkapni! A Barlang étterembe is betértünk egy finom ebédre, majd újult erővel folytattuk a sétánkat. A forróságot a gyakran elhelyezett párakapuk enyhítették. Fáradtan, de élményekben gazdagon tértünk haza.

Göblyös Károlyné osztályfőnök
jún12
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Bokorugrók néptánc gálája

Teljes nézet
Június 9-én délután tartottuk a Bokorugrók néptánc szakkörösök év végi záróműsorát. Az aprók (1-2. évfolyam) egy gólyás játékokból összeállított játékfűzést és mezőföldi dallamokra az „Elvesztette az oláh leány a juhait” kezdető mesét táncolták el.
A nagyobbak (3-6 évfolyamosok) is mezőföldi táncokat mutattak be: volt benne leánytánc, kanásztánc, subridom és ugrós a fiúknak. A bácskai táncokat a Szellő utcai iskola néptánc szakköröseivel közösen táncolták. Ők sajátos nevelést, oktatást igényelnek, nehezebben tanulnak, de szívük tele van szeretettel, hálával. Mivel többször is voltak nálunk, a közös táncolás, gyakorlás alatt mi is jobban megismertük őket, megtapasztaltuk, hogy bár mások, mint mi vagyunk, megtanultunk természetesen viszonyulni hozzájuk.
Tanáruk, Molnár Sándor meghívta a Bara zenekart, így most először az évzáró műsort élő zenére táncolhattuk. Megéreztük az élő zene varázsát, így még jobb kedvvel táncolt apraja, nagyja, s még mi, a néptánctanárok is elhúzattunk egy mezőségi csárdást. A kb. 50 fős aquincumos és a 10 fős szellős gyerekcsapat elfáradva, de vidáman hajolt meg a lelkes közönség tapsára.

Széles Szilvia néptánctanár
jún12
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Gratulálunk!

Teljes nézet

Kiváló eredménnyel szerepeltek elsős lányaink az aerobik sportágban megrendezett Budapest Kupán:

UP4 csoport
1.hely
Moldvai Míra, Máté Kata
UP4 egyéni
1.hely
Moldvai Míra
2.hely
Máté Kata
UP4 CH csoport
1.hely
Bunda Zille
UP4 CH egyéni
2.hely
Bunda Zille
Oldal:  1 2 3 4 ... 60 61 62