Elérhetőségek

Klebelsberg Központ
Észak-Budapesti Tankerületi Központ

Cím: 1033 Budapest, Fő tér 1.
Telefon: (1)437 8868

Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Cím: 1031 Budapest, Arató Emil tér 1.
OM azonosító: 034848
Telefon/Fax: (1) 368-7818, (1) 430-0186
E-mail: aquincum-a@kszki.obuda.hu


Véletlenszerű Képek

Gyermeknapi buli
2015/2016 - Gyermeknapi buli
Képek: 81
máj25
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Röplabdás sikerek

Teljes nézet

Szépen szerepeltek röplabdás lányaink a hétvégén megrendezett Vasas Röplabda Kupán. Fetter Zenina (3.c), Mrekvicska Róza (4.c), Solti Fanni (4.d), Ábel Cintia Petra (3.b) és Szantai Sónia (4.a) Manó nevű csapata aranyéremmel zárta a tornát.
Fetter Zenina (3.c), Enghy Emília (4.d), Solti Fanni (4.d) Ábel Adrienn (4.d) alkotta Szuper Mini csapat is végig nagyon szépen szerepelt a küzdelmekben, de egyetlen meccset elveszítve bronzéremmel a nyakukban állhattak dobogóra. Gratulálunk a csapatoknak!
máj23
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Gratulálunk lányok!

Teljes nézet

Teljes nézet

A hétvégén Nyíradonyban megrendezett Magyar Kupa 2. fordulóján Pásztory Eszter és Piláth Jázmin tanulónk csapata ezüst érmes lett AD UP2 kategóriában az Óbudai WDSE színeiben.
Eredményesen szerepeltek a viadalon alsó tagozatos lányaink is: Bunda Zille, Máté Kata és Moldvai Mira (1.d) 3. hely; Szende Dalma (4.a) 6. hely, Farkas Luca (3.c) 7. hely - Óbudai WDSE;
Nikolov Nina (1.b) - Vasas
máj23
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Ebédbefizetés

Étkezési díjak készpénzes befizetésének időpontja a Kiserdei Napközis Táborra

2017. június 8. - 07.30-16.30-ig

Kérjük, hogy lehetőleg előre kiszámolt összeggel fizessék be a díjat. Befizetés a tábor teljes időszakára lehetséges!
máj18
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Van programod péntekre?

Teljes nézet
máj17
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Nyugatosok öröksége

Szerda reggel a tanítás kezdetekor a nyolcadik évfolyam irodalmi sétára indult. A szemerkélő eső ellenére átsétáltunk az Északi vasúti összekötőhídon. Újpestre érve felszálltunk az M3-as metróra, amivel a Nyugati pályaudvarig mentünk, onnan villamossal a New York kávéházig.

Már kívülről látszott, hogy milyen gyönyörű épület magasodik fölöttünk. Nem csodálkoztunk, hogy 2011-ben a világ legszebb kávéházának nyilvánították. Gyorsan bementünk, mert szemerkélt az eső. Ha a külseje szép volt, akkor a belső tér lélegzetelállító: belülről arannyal, kristálycsillárokkal és freskókkal volt ékesítve az építészeti műalkotás. Száz évvel ezelőtt ez a hely az irodalmi élet pezsgő színtere volt. Az 1894. évi megnyitóján állítólag Molnár Ferenc a kávéház kulcsát a Dunába dobta, hogy éjjel-nappal nyitva lehessen. Megtudtuk azt is, hogy a nyugatos költőknek, íróknak külön asztaluk volt. Ma már inkább csak tehetősek járnak oda. Ehhez a kávéházhoz igényes szálló is tartozik, aminek betekinthettünk a halljába is, és ahol csoportképet készítettünk.

Innen az Astoria szállóhoz mentünk, ahol Krúdy Gyula alkotott, és élvezte a nők társaságát. Ma az átlagember inkább egy külföldi hotelnek nézné. Ez teljesen más stílusú épület, mint a New York kávéház.

Az Astoriától tovább gyalogoltunk az Ady Endre Emlékmúzeumba. Ady élete utolsó éveit töltötte itt a Veres Pálné utcában. Sok érdekességet tudtunk meg a költőről és feleségéről, Boncza Bertáról, Csinszkáról. Az idegenvezetőnk részletes tárlatvezetést tartott Adyék otthonáról. Megtekinthettük régi bútoraikat, és elképzelhettük, hogy hogyan éltek akkoriban. A legérdekesebb a kiállításon Ady halotti maszkja volt. Számtalan híresség járt hozzájuk, pl.: Babits Mihály.

Ezután pihenésképpen betértünk a Centrál kávéházba. József Attila kedvelt helye volt ez. Itt foglalt asztalok és pincérek vártak minket. Mindenki a saját ízlése szerint választott a sok finomság közül. Kellemes beszélgetés közben fogyasztottuk el süteményeinket és italainkat. Észre se vettük az idő múlását, utunk utolsó helyszíne várt ránk: a József Attila Emlékhely.

A Centrál kávéházból gyalog mentünk a Ferenciek terére, onnan metróval a Klinikák megállóig, majd besétáltunk a IX. kerület szívébe, a Gát u. 3-ba. Ebben a házban született József Attila. Megérkezésünkkor egy úr fogadott minket és körbevezetett. Interaktív kiállítást láthattunk: hallgathattunk érdekességeket, verseket, voltak különféle játékok. Külön érdekessége a kiállításnak, hogy régi magyartanárunk, Bánfi Magdi néni férje rendezte.

Mivel idő szűkében voltunk, hazafelé vettük az irányt. Fáradtan, de boldogan utaztunk hazafelé, és otthon lelkesen meséltünk szüleinknek a sétáról. Nagyon érdekes és tanulságos nap volt mindnyájunk számára. Felejthetetlen emlék marad. Többször is lehetne ilyen kirándulás.

8. a és b osztály tanulói

Köszönöm a gyerekeknek a lelkesedést, Marx Zsuzsanna pedagógiai asszisztens kolléganőmnek a kíséretet.
Brassói Annamária magyartanár
máj17
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Nyári ügyelet, napközis tábor

Kedves Szülők!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nyári napközis táborát az idei tanévben is az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. szervezi 2017. július 3-tól - augusztus 18-ig, minden hétköznap 8.00-16.00 óra között a Kiserdei iskolában (Királyok útja 178./e.).
A tábori részvétel szabályairól szóló tájékoztatójukat, valamint a jelentkezéshez szükséges nyomtatványokat a http://www.obudasport.hu/nyari-taborok/napkozis-taborok-budapesten linken olvashatják.

A tábor első turnusára 2017. június 8-án - 07.30-16.30-ig lehet jelentkezni itt az iskolában. Az ingyenes tanulóknak is jelentkeznie kell.

2017. június 19-30. közötti időszakban 8.00-16.00 óráig iskolánk biztosít napközis ügyeletet az azt igénylő tanulóinknak.
máj12
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Angol nyelvtan és szövegértési verseny

Teljes nézet
Idén második alkalommal rendezte meg a Budafoki Kossuth Lajos Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nyelvi versenyét, kifejezetten a két-tanítási iskolákba járó hatodikos diákok számára.
Iskolánként három diákkal nevezhettünk. A választás Hangodi Hajnalkára és Kovács Dorinára (6.b), valamint Szulák Rékára (6.c) esett.


Mivel iskolánk először vett részt ezen a megmérettetésen, és a kiírt tájékoztató anyag elég vázlatos volt, így felkészülni a versenyre nemigen tudtunk. Bíztunk versenyzőink rutinosságában, nyelvi ismereteinek biztosságában.

A verseny három órakor kezdődött és másfél órát tartott. Összesen tizenhárom feladattal kellett megküzdenie a versenyzőknek: volt közöttük szövegértés, mondatkiegészítés, mondatátalakítás és még sok változatos feladat.

A kísérő tanárok egyben a feladat-javítómunkát is elvégezték, így az gyerekek keze alól éppen csak hogy kikerült feladatokat rögtön javítottuk. A pontszámok is folyamatosan összesítésre kerültek. Ennek volt köszönhető, hogy a versenyidő lezárulta után alig kellett az eredményre várakoznunk. (Mint tudjuk, ez a legidegőrlőbb időszak.)

Bár az első hat helyezett közé nem kerültünk be, de versenyzőinkre így is büszkék lehetünk: mint ahogy azt az utólagosan megkapott összesített eredménytáblázatból kitűnt, Szulák Réka tanulónk csak egy ponttal került a hatodik helyezett mögé. Gratulálunk!

A szervezők így búcsúztak el tőlünk: „Várjuk a jövőre hatodik osztályosokat!”
Ott leszünk!

Ráczné Schanda Katalin munkaközösség-vezető
máj10
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Versmondóverseny a Zöldliget iskolában

Teljes nézet
2017. május 5-én, hűvös, csepergő esős időben szálltunk be abba a kisbuszba, amelyik Velencére, a Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskolába vitt el bennünket. A nyolc évfolyamból összesen tizenöten képviseltük iskolánkat, évfolyamonként két-két tanulóval. A kicsik, az első- és másodikosok, igencsak izgatottak voltak: őket a megérkezés és a megnyitó után Göblyös Zsuzsa néni vette a szárnyai alá.

A verseny párhuzamosan négy helyszínen zajlott. Nem volt könnyű türelemmel kivárni a termenként 35-45 szereplőt, versmondót! Ezt követően, amíg a zsűri visszavonult, egyrészt megebédeltünk, másrészt kézműves foglalkozásokon vehettünk részt. A nagyobbak inkább filmet néztek: Mr. Bean ezúttal is „hozta a formáját”.

Teljes nézet
A termekbe visszatérve csapatverseny várt bennünket: eleinte furcsa volt számunkra, hogy idegen gyerekekkel kerültünk egy asztalhoz, de a legtöbben vették az akadályt. Minden feladat után apró jutalmat kaptunk. Végül megszületett a várva várt eredmény is: minden évfolyamon külön értékelték a versenyzőket. Az Aquincum iskolából négyen értek el helyezést. A vendéglátók az első három helyen végzetteknek az oklevél mellé apró ajándékkal is kedveskedtek. A többiek sem mentek el üres kézzel, emléklapot mindenki névre szólóan kapott, sőt a felkészítő tanárok is kaptak egy szépen becsomagolt apró ajándékot.

Helyezést elért tanulóink:
II. helyezést ért el: Trendl-Pátkai Bence (2.d) Hörömpöli Eszter (3.b) és Kanizsai Péter (7.b)
III. helyezést ért el: Puskás Péter (4.c) osztályos tanulónk.

A verseny zárására ismét az iskola aulájában gyűltünk össze, ahol közös fotózás után került sor a főnyeremény kisorsolására. Itt újabb meglepetés ért bennünket: Kelemen Rita (1.a) diákunk nyerte a Velence Resort & Spa élményfürdő családos belépőjét! Nagy volt az álmélkodásunk!
Ezt követően már nem maradt más hátra, mint ismét beszállni a buszba és hazafelé venni az irányt. A kezdetben esős nap mostanra már napsütésesre változott, így jókedvben sem volt hiány.
Gratulálunk a versenyen részt vevőknek, a díjazottaknak és nem utolsó sorban a felkészítő tanároknak!

Ráczné Schanda Katalin munkaközösség-vezető
máj08
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Heti étlap

máj03
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

First Prize - Science verseny 2017.

Teljes nézet
A 2014. óta minden évben megrendezésre kerülő Science csapatversenyen idén két csapatot is indított iskolánk. A csapatok két ötödikesből és két hatodikosból álltak össze. Iskolánk két csapata a „Cave Explosers” (Carra Chiara, Györfi Dávid, Fekete Dóra és Farkas Ákos) és a „Coca-cola Geyser” (Ábel Kornél, Ramocsa Márton, Gyulai Emma és Farkas Csaba) voltak.

Előzetes feladatként minden csapatnak egy-egy kísérletet kellet feldolgoznia, dokumentálnia, és egy prezentációba foglalnia. Már a kísérlet elvégzése is igazi kihívást jelentett! Gondoljunk csak bele: saját cseppkövet növeszteni, és colát “robbantani”… A prezentáció bemutatása mind a két csapatnak jól sikerült.

Miután mind a 12 csapat előadta a prezentációját, pár segítő kiosztotta nekünk a következő feladatot, ami egy kísérlet elvégzéséből, és annak megmagyarázásából állt. A feladat az volt, hogy mazsolát dobjunk egy pohár szódába, amire az elkezdett fel és le mozogni. Azt kellett megmagyaráznunk, hogy ezt mi okozta? Ti tudjátok?

Ezt a kísérletet feladatsorok követték. Különböző rejtvények formájában oldhattuk meg a tankönyvi összefoglaló feladatokat.

A következő nagyon izgalmas rész az volt, amikor kivezettek minket az udvarra, adtak nekünk egy menetlevelet, amin állomások voltak és egy térképet, ami az udvart ábrázolta. Minden állomást fel kellett keresni, és az ott elhelyezett filctollal az ott megadott formát abba a rubrikába rajzolni, amelyik száma megegyezett az állomás számával. Ez a feladatot az tette még érdekesebbé, hogy a szél elfújta az állomások jelzéseit, ezért egy kicsit nehéz volt megtalálni őket. Ettől függetlenül igazán élvezetes volt.

Ezután nagyon finom uzsonnát kaptunk, melyet a suli ebédlőjében fogyasztottunk el.

Végre eljött a várva várt eredményhirdetés. Mind a két csapat gyönyörűen szerepelt.

A „Cave explorers” megnyerte a versenyt! De ugyan olyan büszkék lehetünk a másik csapatra is mert ők is nagyon szépen szerepeltek.

Carra Chiara 6.c„Nagyon jó volt a verseny, mert jót mulattunk és sok játékos feladat volt. Sok új dolgot tanulhattunk a többi csapat prezentációjából. Izgalmas volt, amikor kimentünk az udvarra, ahol érdekes feladat várt minket. Jövőre ajánljuk másnak is, hogy menjen el a versenyre, mert sok élményben lehet része.”

Gyulai Emma és Farkas Csaba 6.b


„A kedvenc részem az volt, amikor összekeverték a betűket, és egy szót kellett kirakni. A második kedvencem a PPT volt. A miénk is és másoké is érdekes volt.”

Takács Ákos 5.c


„Nekem a kedvenc részem a kísérlet volt. A legnagyobb kihívást pedig az jelentette, amikor a betűk össze voltak keverve és ki kellett rakni belőle egy szót.”
Fekete Dóra 5.c


So all in all the competition was very good and we had lots of fun.
máj03
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Gratulálunk Marci!

Teljes nézet
Földes Marci (2.c) a tavaszi sakk diákolimpia budapesti döntőjében 1. helyezést megszerezve képviselte iskolánkat az április közepén megrendezett országos diákolimpián 1-2. évfolyamos korosztályos amatőr kategóriában, ahol 9. helyezést ért el.

További esetleges szépítési lehetőséget keresve edzőjének, Guba Miklós Óbudai Sakkiskola vezetőjének tanácsára április végén nekifutott az országos sakkélet második legnagyobb versenyének. A Magyar Rapid Sakkbajnokság 8 éves korosztályos amatőr+versenyzői kategóriában jó formában játszva a 2. helyezést sikerült megszereznie.

Gratulálunk a szép eredményekhez!
máj02
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Tanító terek

Teljes nézet

Elkészült a felső tagozatos fiúk "Tanító terek" című projektjének újabb tablósorozata. Az ókori Görögország emlékeit felelevenítő alkotásokat a tornafolyosón lehet megtekinteni.
máj02
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Heti étlap

ápr27
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Gratulálunk!

Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntő

13. hely
Bata Zsombor 5.b
Felkészítő: Arany-Hofmann Orsolya
ápr26
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban

Értesítés

Értesítjük a nem körzetes leendő elsős tanulók szüleit, hogy minden jelentkező felvételi kérelmét teljesíteni tudjuk, ezért sorsolást nem tartunk.
Az osztálynévsorok május 2-től tekinthetők meg a földszinti aulában.
Oldal:  1 2 3 4 ... 57 58 59