Elérhetőségek

Klebelsberg Központ
Észak-Budapesti Tankerületi Központ

Cím: 1033 Budapest, Fő tér 1.
Telefon: (1)437 8868

Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
Cím: 1031 Budapest, Arató Emil tér 1.
OM azonosító: 034848
Telefon/Fax: (1) 368-7818, (1) 430-0186
E-mail: aquincum-a@kszki.obuda.hu


Véletlenszerű Képek

Ferdinánd kiköltözött
2014/2015 - Ferdinánd kiköltözött
Képek: 7
jún15
Nyomtatóbarát változat LAN_NEWS_24

Családi Játék NAP

Teljes nézet
Június 10-én iskolánkba látogatott Csányi János, a homoludens.hu Egyesület elnöke.
Természetesen nem üres kézzel érkezett, hanem két hatalmas kartondobozzal. S hogy mi volt a dobozokban? Még több doboz. Azaz társasjátékok.
A dobozoknak pedig történetük van, hogy miért is kerültek a mi iskolánkba.

2015. május 31-én, vasárnap Családi Játék NAP volt a XIII. kerületi Angyalföldi Gyermek-és Ifjúsági Házban. Idén 20 éves lett az Internet Játékház - homoludens.hu és ezen a napon tartották a 100. Családi Társasjáték Klubot is. Az egész napos játékfesztiválon 150 féle társasjátékkal lehetett ismerkedni, játszani az ifjúsági ház termeiben és előterében.

Az érdeklődők készíthettek egyszerű eszközökből hangot adó eszközöket vagy oszcilláló mozgást végző papírállatkákat, hajtogathattak origamit, a kertben szabadtéri golyós és táblás játékokon tehették próbára ügyességüket. Az ifjúsági ház első emeletén játékversenyek zajlottak. A versenyeken a legjobb helyezést elért játékos nyereményt kapott. Aki 10 féle játékot is kipróbált, és szerzett 10 pecsétet a nevezési lapjára, ajándéksorsoláson vehetett részt.
A legnépszerűbb társasjátékok a Speed Cups, Vigyáz(z) 6!, Wizard, Crokinole és a Repello voltak.

Az az iskola, amelyikből a legtöbb diák jött el a Családi Játék NAP-ra, a Piatnik Budapest Kft. 80.000 forint értékű társasjáték csomagját nyerhette meg. Sőt, dönthetett arról is, hogy a nyereményen felül elviszi-e a különdíjat is, az ugyancsak 80.000 Ft értékű „Játéktanos” kezdőcsomagot, amely egy iskolai szakkör indításához szükséges eszközöket tartalmazza.

Nem is lehet kérdés, hogy a Családi Játék NAP iskolák közötti versenyét az aquincumosok nyerték, így ismét gazdagabbak lettünk jó néhány igazán varázslatos játékkal.

Tehát szeptemberben játékra fel!

Raffer Ildikó

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz